Ingrediënten per persoon
100g tagliatelle
200g broccoli (broccoliroosjes uit de vriezen mogen ook), courgette (in blokjes) of spinazie
Een paar eetlepels boursin met kruiden
100g gerookte zalm of zalm uit blik (houd je niet van zalm, dan kan je ook gerookte kipfilet gebruiken)
2 eetlepels pijnboompitten
Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in een pan met een klein laagje wat in ongeveer 5 minuten gaar. Gebruik je courgette of spinazie roerbak dit dan even kort op een hoog vuur. Rooster ondertussen de pijnboompitjes op een laag vuur (let op dat ze niet zwart verkleuren!) Giet de groente en tagliatelle af. Doe de tagliatelle terug in de pan en meng met de groente, boursin en stukjes zalm. Warm het geheel nog even kort door. Bestrooi met de pijnboompitjes en maak eventueel op smaak met een beetje peper.

Voedingswaarde: 630 kcal, 35g vet, 43g eiwit, 32g koolhydraten