Voor 4 personen:
5 plakjes deeg voor hartige taart
2 prei of 1 zak gesneden prei (450g)
250g spekreepjes
Geraspte kaas
250ml slagroom
3 eieren
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ontdooien. Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn. Snijd de prei in dunne ringen. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 4-5 minuten goudbruin. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier. Bak de prei in het achtergebleven spekvet 5 minuten al omscheppend op hoog vuur. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekjes, prei en wat peper door. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Haal de quiche uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan voor je ‘m aansnijdt.
Deze quiche is ook heerlijk om koud als ‘lunch’ te eten.

Voedingswaarde: 864 kcal, 72g vet, 25g eiwit, 25g koolhydraten