Ingrediënten per persoon
100g snelkookrijst
200g sperziebonen en/of doperwten
1 eetlepel vloeibare margarine of olie
100g kipfilet of varkenshaas, in blokjes
1 ui, fijngesneden
1 flinke theelepel kerriepoeder
1 klein blikje kokosmelk (165ml(
1 eetlepel ketjap manis
1 kleine (rijpe) banaan
1 handje pinda’s of cashewnoten
Optioneel: handje kokosrasp
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de margarine of olie in een wokpan en bak de kipfilet en de gesnipperde ui al omscheppend in ongeveer 5 minuten lichtbruin. Kook ondertussen de sperziebonen of doperwten in ongeveer 6 minuten gaar. Voeg vervolgens de kerriepoeder aan de kipfilet toe en roer het geheel goed door. Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en laat het geheel een paar minuten sudderen. Prak de banaan of snijd hem in stukjes en voeg toe aan de saus. Bestrooi met de pinda’s en eventueel met nog wat kokosrasp.

Voedingswaarde: 871 kcal, 51g vet, 16g eiwit, 80g koolhydraten