Gevulde pannenkoeken
Ingrediënten per persoon:
100g volkorenmeel
1 ei
250ml halfvolle melk
1 eetlepel vloeibare margarine of olie
OF in plaats van bovenstaande 3-4 kant- en klaar pannenkoeken
200g roerbakgroente (varieer in hollands en champignonmix)
2 eetlepels rozijnen
100g gerookte kipfilet, gekookte hamblokjes of spekblokjes
100ml kookroom
1 theelepel kerriepoeder
Doe het meel met een beetje zout in een kom en klop met een garde of mixer het ei en de melk in gedeelten erdoor tot een glad beslag ontstaat. Roerbak de groent met de rozijnen en de kip kort gaar. Verhit ½ eetlepel margarine in een koekenpan. Bak uit het beslag 3-4 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken nog even warm op een bord met een deksel. Vermeng het groentemengsel met de room en kerrie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het groentemengsel over de pannenkoeken en sla deze dubbel.