Ga goed voorbereid op weg. Je zal merken dat je met een goede voeding voor- en tijdens beter en gemakkelijker presteert.

Begin de ochtend met een goed ontbijt en zorg dat er tussen het ontbijt en de start voldoende tijd zit. Minimaal 1,5 uur. Dus eerst ontbijten en daarna pas fiets en kleding in orde maken.
Kies bij het ontbijt voor koolhydraten, dit heeft je lichaam nodig om energie te kunnen leveren. Koolhydraten zitten in:
-brood met jam, appelstroop, vruchtenhagelslag
-fruit
-muesli of cornflakes met (vruchten)yoghurt
-krentenbol met appelstroop
-eierkoek of ontbijtkoek
Krijg je in de vroege ochtend (door de spanning) weinig weg? Kies dan voor een smoothie of ontbijtdrank.
Drink koffie, thee, water of een vruchtensap bij het ontbijt. Zorg dat je voor de start al een kleine halve liter vocht tot je hebt genomen.

Nu je je energie op de juiste manier hebt aangevuld ben je klaar voor de start. Maar vergeet niet de juiste voeding voor onderweg mee te nemen. Zorg dat je start met 2 volle bidons, bij voorkeur één met een isotone sportdrank, de andere kun je vullen met water of ook met isotone sportdrank. Bij de ‘stops’ kun je je bidons weer aanvullen. Start binnen een half uur met drinken en vul dit iedere 20 minuten aan door een paar grote slokken te nemen. Zo blijf je je lichaam voorzien van energie.

Na een tijdje is alleen drinken niet voldoende en kan je wel wat extra ‘koolhydraten’ gebruiken om energie te leveren voor de volgende klim. Denk aan rijpe banaan, ontbijtkoekreep, krentenbol, fruitreep/kick en mueslireep. Neem na ongeveer 1,5 uur je eerste eten en blijf dit om de 1,5 uur ongeveer aanvullen. De één zal iets vaker wat nodig hebben, dan ander iets minder vaak. Maar voorkom dat je echt trek gaat krijgen, dan ben je te laat!

Met deze voedingstips en een goede training vooraf moet de Cauberg met gemak te beklimmen zijn!

Wij wensen jullie veel plezier en succes!