Sportreep LijfStijl
Ideaal om te gebruiken voor of tijdens het fietsen

Ingrediënten voor 8 reepjes:
130 gram havervlokken
60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad)
35 gram ontpitte dadels
40g abrikozen
1 handje rozijnen
2 theelepels geraspte schil van een limoen
1 eetlepel kaneel
70 gram honing
2 eetlepels water en 2 eetlepels olie
1 bakblik of ovenschaal bekleed met bakpapier

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havervlokken, noten, zaden, dadels, abrikozen, rozijnen, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine tot een grove substantie. Verwarm de honing in en pan totdat deze helemaal vloeibaar is. Voeg hier de olie en water bij. Daarna noten-zadenmengsel. Roer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt. Verdeel de mueslimassa over het bakblik. Smeer goed uit, zodat het overal even dik is (1 cm dikte). Is het blik groter en wordt je plak dunner? Vul dan bijvoorbeeld 2/3 van het blik. Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken. Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in 8 repen.

Fruitige hersteldrank LijfStijl
Om de spieren optimaal te herstellenen spierpijn te voorkomen

Ingrediënten:
½ (rijpe)banaan
¼ mango (of stukjes uit de diepvries)
½ peer
150g magere kwark
Een scheutje magere yoghurt
Evt. een beetje honing voor de smaak

Bereiden:
Snijd al het fruit in stukjes en doe in een kom of in de blender. Voeg de kwark en magere yoghurt toe en mix toe het vloeibaar is geworden. Voeg evt. wat honing voor smaak toe. Is het te dik? Voeg dan nog wat magere yoghurt of een beetje water toe.

Volkorenpannenkoeken met appel en kaneel
Deze zijn met appelstroop goed voor de nodige energie, met kaas goed voor herstel!

Ingrediënten voor 8 stuks
2 eieren
200g volkorenmeel (of speltmeel)
0,5 liter halfvolle melk
1 appel
Kaneel
Snufje zout
Olie
appelstroop of kaas

Bereiden:
Snijd de appel in hele kleine of rasp de appel. Doe alle ingrediënten samen in een kom. Voeg 2-3 eetlepels kaneel toe. Klop het mengel door totdat er geen klontjes meer in zitten. Verwarm de pan en voeg olie toe om in te pakken. Laat beiden kanten lichtbruin kleuren. Serveer met appelstroop of geraspte kaas.

Bananenbrood
Lekker voor het sporten!

Ingrediënten voor 1 brood
200g volkorenmeel
3 goed rijpe bananen
2 eieren
100ml halfvolle melk
60g rozijnen
1zakje bakpoeder (+- 16g)
1,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel en zout) in een kom of schaaltje. Prak de bananen op een bord zo fijn mogelijk met een vork. Breek de eieren in een grote kom en kluts deze door elkaar. Doe hier de melk en de bananenpuree bij en kluts nog even goed door. Voeg vervolgens de droge ingrediënten erbij en meng alles tot een gladde massa. Nu is het tijd om de rozijnen erbij te doen, roer weer goed door. Vet eventueel je cakevorm in en giet het mengsel in de vorm. Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven, maar blijf regelmatig checken. Prik met een satéprikker of een cocktailprikker in de cake als je denkt dat hij klaar is, komt deze er droog uit? Dan kun je de cake uit de oven halen! Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.