Ingrediënten voor 2 personen:
150g mager rundergehakt
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel gehakte (gezouten) pinda’s
400g kruimige aardappelen
400g verse spinazie
1 ui
1 eetlepel vloeibare margarine
½ theelepel kerriepoeder
2 eetlepels zure room

Bereiden
Aardappelen in ca. 20 minuten gaarkoken. Spinazie wassen en uit laten lekken. Ui in boter glazig bakken, kerriepoeder 1 minuut meebakken. Meng het gehakt met de ketjap en pinda’s. Maak er 8 balletjes van en bak ze in 10 minuten goudbruin en gaar. Aardappelen afgieten en met zure room tot puree stampen. Uimengsel door puree mengen en de spinazie in gedeelten door puree scheppen. Op smaak brengen met peper. Stamppot over 2 borden verdelen en de gehaktballetjes erbij serveren.
Evt. nog garneren met wat gehakte pinda’s.

Variatietip: de gehaktballetjes zijn ook lekker bij boerenkoolstamppot en andijviestamppot.

Voedingswaarde: 590 calorieën, 40g koolhydraten, 35g eiwit, 30g vet, 9g vezels