Ingrediënten voor 2 personen:
500g spruitjes, schoongemaakt
1 blikje tomatenblokjes
1 uit in halve ringen
1 klein teentje knoflook fijngesneden
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel (milde) currypasta
2 handjes rozijnen
1 handje amandelen
125g zilvervliesrijst

Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de currypasta erbij en bak ook 1 min. mee. Schep de spruitjes erbij en roerbak ze op hoog vuur ca. 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 8 min. koken. 3. Voeg daarna de yoghurt, rozijnen en amandelen toe aan het spruitjesmengsel en warm kort door. Breng op smaak met eventueel een klein beetje peper. Serveer de spruitjescurry met de rijst.

Tip: als variatie kan je de amandelen ook vervangen door kipblokjes of vegetarische stukjes.

Voedingswaarde: 550 kcal, 15g eiwit, 60g koolhydraten, 21g vet, 15g vezels