Zowel voor recreatief, als op topsportniveau zijn sporten en een goede voeding zeer nauw met elkaar verbonden. Sporters vinden het vaak lastig te kiezen wat ze moeten eten en drinken rond sportmomenten. Ook is de planning vaak een dilemma: kun je nu beter vóór of na het sporten eten? Op hoger niveau kan een juiste voeding en de juiste timing een zeer belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de sportprestatie en het herstel. Zo is een goede vochtbalans van essentieel belang. Een vochtverlies van 2% vermindert namelijk al de sportprestatie!

Individuele sporters kunnen in de praktijk terecht voor vragen zoals:

– Krijg ik voldoende vitamines en mineralen binnen? Kan ik bepaalde supplementen gebruiken?

– Hoe bereik ik een bepaald lichaamsgewicht?

– Welke voeding is geschikt tijdens een training?

– Hoe kan ik mijn spieren (weer) opbouwen?

– Hoe kom ik van mijn maagproblemen tijdens het sporten af?

– Hoeveel energie heb ik nodig als jonge sporter?

Naast begeleiding aan individuele sporters is het ook mogelijk om voorlichtingsbijeenkomsten door middel van een lezing of een interactieve workshop te organiseren. Een interactieve workshop voor een team kan de motivatie ter verbetering van de (sport) voeding verhogen.
Zo kan er bijvoorbeeld een presentatie gegeven worden met daaraan gekoppelde sportieve lunch. Zo leren sporters andere dingen eten die de prestatie en herstel kunnen bevorderen.
foto 3 foto 2 foto 9

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@lijfstijldietisten.nl of 06-19181651.