‘Je bent wat je (bew)ee(g)t’

Heb je ernstig overgewicht of obesitas (BMI >30)? Dan is het voor je gezondheid belangrijk om je leefpatroon blijvend te veranderen. Wij starten met een cursus waarin je tien weken werkt aan een blijvend gezondere leefstijl!

• Train je lichaam met een op maat gemaakt trainingsprogramma

• Krijg meer inzicht in en verbeter je mentale weerbaarheid

• Optimaliseer je voedingspatroon

INHOUD

Je krijgt in deze tien weken intensieve begeleiding van verschillende professionals die getraind zijn in gedragsverandering. Met behulp van een fysiotherapeut, diëtiste en leefstijladviseur stel je een reëel doel en ga je werken aan een verandering van jouw eet- en leefpatroon.

Je traint tien weken, drie maal per week, volgt vijf groepsbijeenkomsten, krijgt een persoonlijk voedingsadvies en ontvangt coaching in het bereiken van je doel. De fysieke intake bij de fysiotherapeut is de basis voor het het programma waarmee je drie maal per week in groepsverband gaat trainen.

De leefstijladviseur gaat vooral met jouw motivatie, drijfveren, valkuilen en gedragspatronen aan de slag. In drie groepsbijeenkomsten ontvang je informatie over theorieën en leefregels rondom gedragsverandering en bespreek je hoe je deze kunt inpassen in het dagelijks leven.

De diëtiste stelt samen met jou een persoonlijk dieetadvies op en motiveert en helpt je in de verandering van je eet- en leefpatroon. Iedereen heeft immers andere wensen en voorkeuren, maar ook andere leefomstandigheden. Daarnaast besteedt de diëtiste in twee groepsbijeenkomsten aandacht aan onderwerpen zoals emotie-eten, gezonde voeding en valkuilen.

WANNEER:

De cursus start op maandagavond 10 september 2018 met een startbijeenkomst.

WAAR:

Schaepmanstraat 38a, Naaldwijk

CURSUSKOSTEN: € 228,50. De kosten van de cursus komen voor eigen rekening. In enkele gevallen kunnen de kosten deels of helemaal vergoed worden door uw zorgverzekering.

INFORMATIE: Op de site www.hoflandvangeest.nl is extra informatie over de cursus en de kosten te vinden. Bij vragen of aanmelding, bel 0174 – 20 00 20 of stuur een mail naar monique@lijfstijldietisten.nl of info@hoflandvangeest.nl.

Go for (f)it!

Go for(F)it is een programma voor kinderen met overgewicht. Om het probleem van overgewicht aan te pakken is een brede aanpak van kinderfysiotherapeut, diëtist en pedagogische medewerker noodzakelijk. Tijdens het programma worden zowel ouder als kind begeleid.

Wat houdt het in?

De cursus duurt 3 maanden en bestaat uit een gevarieerd programma met elke week twee beweeglessen, bestaande uit 1 keer per week medische trainingstherapie en een keer per week bewegingsactiviteiten in de vorm van sport en spel. Binnen deze beweeglessen is er aandacht voor de dagelijkse fysieke activiteiten en wordt er samen met kind en ouder aan gewerkt dit te verhogen.

Bij de diëtist volgt een intake en een persoonlijk voedingsadvies. Gedurende de periode zijn er meerdere contact momenten met de diëtiste van LijfStijl diëtisten waar het kind gewogen en gemeten wordt en gewerkt wordt aan een gezond eetpatroon (voor het hele gezin).

Tevens  zullen er 2 groepsbijeenkomsten voor ouders plaatsvinden aan het begin en eind. Daarnaast wordt verwacht dat het kind thuis zelf en met ouders gaat werken aan een nieuwe leefstijl. Na 3 maanden kan er zo nodig een vervolg traject worden afgesproken.

Voor wie bedoeld?

Go for(F)it is bedoeld voor kinderen met overgewicht en obesitas van 8 tot 16 jaar. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 kinderen.

Het doel van Go for(F)it:

  • Verhogen van de dagelijkse fysieke activiteiten
  • Verbeteren van de conditie
  • (Meer) plezier in bewegen
  • Doorstromen in een reguliere sport of bewegingsvorm (indien hier nog niet aan wordt deelgenomen)
  • Werken aan een gezond BMI
  • Opbouwen van een gezond voedingspatroon (waarbij ook betrokkenheid van de omgeving wordt verwacht)
  • Zelfwaardering verhogen

Meedoen

Het programma Go for (f)it start op zaterdag 19 januari 2019. Voor deelname kun je contact opnemen met Jose Voermans van Kinderfysiotherapiepraktijk Westland.

Tel: 0174-417387

E-mail: info@kftrw.nl

Er zal eerst een intakegesprek bij fysiotherapeut en diëtist plaatsvinden, waarna een vervolgafspraak wordt gemaakt voor een conditietest alvorens deel kan worden genomen aan het programma.

Kosten en vergoeding

Voor het gehele programma van 3 maanden vragen wij een eigen bijdrage van €60,-. De rest van de kosten als individuele trainingen en afspraken met de diëtiste worden zoveel mogelijk geregeld met uw zorgverzekeraar.

Er is voor de intake geen verwijzing nodig, dit kan op basis van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Een verwijzing van een huisarts of specialist kan noodzakelijk zijn voor het gehele traject ivm uw zorgverzekeraar.