GLI ‘s-Gravenzande

Gecombineerde leefstijl interventie start in september 2019 in ’s-Gravenzande

Wat is gecombineerde Leefstijl Interventie?
GLI is een gecombineerd programma dat aangeboden wordt door een samenwerkingsverband tussen een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. Voor ’s-Gravenzande is dat leefstijlcoach en fysiotherapeut Ellen Vollering van Leefstijl Vollering, diëtist Daisy Eggink van Lijfstijl diëtisten, Remco van de Bos fysiotherapeut bij Fysio+Zo. Gedurende 2 jaar krijgt u begeleiding om tot verandering van leefstijl te komen die u ook vol kunt blijven houden na die 2 jaar. Uw huisarts kan u verwijzen naar de leefstijlcoach die samen met u gaat kijken of u deel kunt nemen aan het programma.

De volgende criteria worden daarbij gehanteerd:

U bent boven de 18:

  • Heeft een BMI tussen de 25 en 30 kg/m2 in combinatie met buikomvang voor vrouwen > dan 88 cm en voor mannen > 102 cm
  • Heeft een BMI tussen de 25-30 met een normale buikomvang in combinatie met comorbiditeit*

*Hoge bloeddruk, verstoorde cholesterol, Diabetes, Hart en vaat aandoeningen, artrose, slaapapneu.

  • Heeft voldoende motivatie om voor twee jaar aan de GLI Beweegkuur deel te nemen
  • Heeft al eens eerder een programma of begeleiding gehad, maar met onvoldoende resultaat.

Inhoud van het programma:
In het eerste jaar en tweede heeft u individuele coachingsgesprekken met de leefstijlcoach. Zij monitort met u de voortgang van het programma en biedt handvatten om het programma succesvol af te kunnen ronden. Daarnaast wordt door de fysiotherapeut een beweegplan met u opgesteld en de diëtiste stelt een voedingsplan met u op. Er is ook een aantal groepsbijeenkomsten die met name gericht zijn op een gezondere leefstijl.

Vergoeding:
GLI wordt vanuit de basis verzekering vergoed. Er is geen eigen risico aan verbonden. Vanaf heden kunnen DSW en Menzis verzekerden terecht. Mensen die niet verzekerd zijn bij bovenstaande verzekeraars kunnen hun eigen verzekering benaderen voor de mogelijkheden.

Heeft u interesse, neem dan contact op met uw huisarts of stuur een mail naar leefstijlcoach Ellen Vollering: info@leefstijlvollering.nl

GLI NAALDWIJK

GLI Naaldwijk is ondertussen gestart.

Fysiotherapiepraktijk Hofland-Van Geest en Lijfstijldiëtisten zijn in Naaldwijk gestart met het begeleiden van een groep patiënten. In een tweejarig programma zullen de fysiotherapeut, de diëtiste en de leefstijlcoach het programma De Beweegkuur aanbieden. Dit programma wordt vanuit de basisverzekering aangeboden en kan dus zonder dat het eigen risico wordt aangesproken worden uitgevoerd, mits u verzekerd bent bij DSW, de Amersfoortse of Ditzo.

Doel:
Patienten worden begeleid om veranderingen aan te brengen in dagelijkse routines. Zowel qua voeding als in bewegen en eventueel sporten wordt onderzocht waar mogelijkheden liggen die de patient ook omarmt. De nadruk ligt op een reëel doelen stellen die de patiënt als waardevol ervaart en wat de moeite waard is om wat te willen veranderen in dagelijkse routines. We stellen dit programma samen en stimuleren het ingezette gedrag ook in te laten slijpen. In het tweede deel van het programma zal de nadruk steeds meer komen te liggen op bestendigen van het gedrag en daarom zal ook de buurtcoaches van gemeente en/of VItis Welzijn een rol spelen.

Voorwaarden deelname programma:
specifieke verwijzing van de huisarts naar programma GLI Westland

  • vermelding van BMI
  • vermelding van eventuele gezondheidsrisico’s

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via info@hoflandvangeest.nl of telefoon nummer 0174-200020 en starten met een intake bij onze leefstijlcoach Arthur Hofland. Hij zal in dit gesprek screenen of wordt voldaan aan de voorwaarden voor deelname. Als hieraan wordt voldaan volgt een intake bij de diëtiste en de fysiotherapeut. Kijk voor meer informatie op de website van Hofland van Geest.

NIEUWSBRIEF

Haal meer uit je leven en eet gezond!

Hypes en trends gaan, goede voeding blijft bestaan.

 

SOCIALS

Volg ons voor het laatste nieuws en leuke weetjes en blijf op de hoogte!

 

CONTACT

Bel ons direct: 06-19181651

Onze locaties:

  • Markplein 5, 2691 BV ’s-Gravenzande
  • Verdilaan 1D, 2671 VW Naaldwijk
  • Veilingweg 16a, 2678 LN de Lier