Het is zover, vanaf 1 augustus ben ik geen eigenaar en diëtist meer bij Lijfstijl diëtisten. Een knoop die ik een aantal maanden geleden heb doorgehakt. De reden, een burn-out waarvan ik al 2,5 jaar verschijnselen vertoonde, maar die ik heb genegeerd. Ik ben  door gegaan en heb nieuwe uitdagingen proberen te zoeken, die me uiteindelijk alleen maar heel veel energie hebben gekost….

Er tegen blijven vechten, niet kunnen accepteren, toch door proberen te gaan op wilskracht, het overkwam met het afgelopen jaar. Tot ik in mei dit jaar echt niks meer kon. Alleen nog maar slapen. Geen zin en energie meer voor werk, sporten, en sociale contacten. De ‘tank’ was totaal leeg…. De bodem was allang bereikt en het werd tijd om hem weer langzaam te gaan vullen met energie in plaats van iedere dag verder leeg maken. Het werd tijd om voor mezelf te kiezen in plaats voor mijn cliënten, m’n familie en dierbare vrienden.

En dat ben ik vanaf mei gaan doen. Ik heb al m’n afspraken (hoe ontzettend moeilijk ik dit vond) af gezegd en overgedragen. Ik heb van mijn cliënten ontzettend lieve berichten gekregen. Ik heb niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken voor hun lieve woorden, dus vandaar dat ik dat hier doe, middels dit blog. Bedankt voor jullie mailtjes, appjes, bloemen en lieve woorden. Dat doet me goed.

En nu? Ik ga de komende maanden werken aan mijn herstel. Met professionele hulp ga ik herstellen van mijn burn-out. Ik ga de energie weer terug krijgen die ik altijd had en daarna ga ik kijken wat er op mijn pad komt qua werk. Verder in de voeding en/of eetstoornissen? Misschien! Maar wellicht wel iets totaal anders. Momenteel heb ik dat nog even ‘geparkeerd’.

Bijna 12 jaar lang heb ik met passie alle energie die ik had in mijn werk als diëtist en Lijfstijl diëtisten gestoken. Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt als diëtist en ‘gebouwd’ aan Lijfstijl diëtisten. Een boek ‘doe effe gezond’ geschreven, samen met Monique, waar ik trots op ben. Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren. Maar nu is het tijd voor mezelf en nieuwe uitdagingen.

Gelukkig zal Monique Lijfstijl diëtisten voortzetten samen met topper Marieke die ons team sinds vorig jaar versterkt.

Ik laat Lijfstijl diëtisten en mijn cliënten met een goed gevoel achter en sluit de afgelopen jaren met een glimlach af.

Liefs,

Marjolein