Check ons filmpje hoe je deze granola eenvoudig zelf maakt hier: home made granola

Ingrediënten voor een pot:

200 g havervlokken (geen havermout)

150 g ongebrande en ongezouten noten

2 eetlepels lijnzaad

2 eetlepels zonnebloempitten

3 eetlepels pompoenpitten

Flink wat kaneel

2-3 eetlepels olie (kokosolie is neutraal van smaak)

4 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de havervlokken, noten, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten met de kaneel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verhit in een steelpannetje de olie met honing zodat het goed vloeibaar is (maar niet gaat pruttelen). Schenk het honingmengsel over het haver/notenmengel en meng dit even goed door elkaar zodat de honing goed verdeeld is over het mengsel. Zet het voor 10 minuten in de oven. Schep na 10 minuten alles om en zet het nog eens voor 10 minuten in de oven. Houd de eerste keer goed in de gaten dat het geheel niet aanbrand. Anders moet je de oven volgende keer iets lager zetten.

Laat het geheel vervolgens helemaal afkoelen. Schep het daarna door zodat je geen klonten hebt. Naar keuze kan je het mengsel aanvullen met:

  • Gedroogd fruit: zoals cranberries, banaanchips, abrikozen, rozijnen, dadels, mango
  • Kokosvlokken of kokosrasp

Schep het daarna in een leuke voorraadpot en je kunt er heerlijk van eten! Heerlijk door je yoghurt of kwark eventueel met nog wat vers fruit, variaties genoeg!

Klik hier voor nog meer ontbijtrecepten.