Bel ons direct: 06-19181651

Cursussen

Blij met je lijf

blij met je lijf

 

Go for (f)it!

Go for(F)it is een programma voor kinderen met overgewicht. Om het probleem van overgewicht aan te pakken is een brede aanpak van kinderfysiotherapeut, diëtist en pedagogische medewerker noodzakelijk. Tijdens het programma worden zowel ouder als kind begeleid.

Wat houdt het in?

De cursus duurt 3 maanden en bestaat uit een gevarieerd programma met elke week twee beweeglessen, bestaande uit 1 keer per week medische trainingstherapie en een keer per week bewegingsactiviteiten in de vorm van sport en spel. Binnen deze beweeglessen is er aandacht voor de dagelijkse fysieke activiteiten en wordt er samen met kind en ouder aan gewerkt dit te verhogen.

Bij de diëtist volgt een intake en een persoonlijk voedingsadvies. Gedurende de periode zijn er meerdere contact momenten met de diëtiste van LijfStijl diëtisten waar het kind gewogen en gemeten wordt en gewerkt wordt aan een gezond eetpatroon (voor het hele gezin).

Tevens  zullen er 2 groepsbijeenkomsten voor ouders plaatsvinden aan het begin en eind. Daarnaast wordt verwacht dat het kind thuis zelf en met ouders gaat werken aan een nieuwe leefstijl. Na 3 maanden kan er zo nodig een vervolg traject worden afgesproken.

Voor wie bedoeld?

Go for(F)it is bedoeld voor kinderen met overgewicht en obesitas van 8 tot 16 jaar. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 kinderen.

Het doel van Go for(F)it:

 • Verhogen van de dagelijkse fysieke activiteiten
 • Verbeteren van de conditie
 • (Meer) plezier in bewegen
 • Doorstromen in een reguliere sport of bewegingsvorm (indien hier nog niet aan wordt deelgenomen)
 • Werken aan een gezond BMI
 • Opbouwen van een gezond voedingspatroon (waarbij ook betrokkenheid van de omgeving wordt verwacht)
 • Zelfwaardering verhogen

Meedoen

Het programma Go for (f)it start op zaterdag 20 januari 2018. Voor deelname kun je contact opnemen met Jose Voermans van Kinderfysiotherapiepraktijk Westland.

Tel: 0174-417387

E-mail: info@kftrw.nl

Er zal eerst een intakegesprek bij fysiotherapeut en diëtist plaatsvinden, waarna een vervolgafspraak wordt gemaakt voor een conditietest alvorens deel kan worden genomen aan het programma.

Kosten en vergoeding

Voor het gehele programma van 3 maanden vragen wij een eigen bijdrage van €60,-. De rest van de kosten als individuele trainingen en afspraken met de diëtiste worden zoveel mogelijk geregeld met uw zorgverzekeraar.

Er is voor de intake geen verwijzing nodig, dit kan op basis van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Een verwijzing van een huisarts of specialist kan noodzakelijk zijn voor het gehele traject ivm uw zorgverzekeraar.

 

‘Je bent wat je (bew)ee(g)t’

Op maandag 29 januari start de cursus ‘je bent wat je (bew)ee(g)t’. JBWJB is een cursus voor mensen met ernstig overgewicht of obesitas (BMI>30) die al vaker hebben geprobeerd af te vallen, maar daarin niet succesvol zijn geweest. In deze cursus krijg je hulp van drie specialisten om in 3 maanden een betere fitheid en een beter gewicht te bereiken. Een (sport)fysiotherapeut, leefstijlcoach en LijfStijl diëtisten zijn betrokken bij het programma. Voorafgaande het programma wordt gevraagd naar je motivatie en wordt een reëel doel bepaald. Na de intake gaan de deelnemers drie maanden intensief trainen, onder begeleiding van een fysiotherapeut, met een frequentie van drie keer per week bij Hofland-van Geest Sportbegeleiding (www.hoflandvangeest.nl). Elke week meten we de vorderingen van de lichaamssamenstelling en passen we het programma hierop aan.

We verzorgen ook vijf bijeenkomsten met de thema’s gedrag, trainingsleer en voeding. Daarnaast stellen wij een persoonlijk dieetadvies voor je samen en verzorgen bij interesse ook een workshop “bewust door de supermarkt”. De fysiotherapeut, diëtiste en leefstijlcoach dragen hun kennis en ervaringen over met betrekking tot blijvende gedragsverandering. En je kunt uiteraard ook onderling ervaringen uitwisselen en elkaar stimuleren.

Na de drie maanden van intensieve begeleiding helpt het team om de actieve start voort te zetten. Samen wordt er voor jou gezocht naar een passende bewegingsactiviteit.

De kosten voor het volgen van de cursus bedragen €287,50. Deze kosten worden vooralsnog niet standaard door iedere zorgverzekeraar vergoed.  De kosten van drie uur dieetbegeleiding (basisverzekering) worden bij je zorgverzekeraar gedeclareerd. Houd hierbij rekening dat er een eigen risico geldt voor activiteiten uit de basisverzekering!

Kijk voor meer informatie over de cursus op de website van hofland van geest of stuur een mail naar Monique: monique@lijfstijldietisten.nl.

 

 

 

NIEUWS

Instagram

 • Deze repen kwamen we van de week tegen bij kruidvat
 • Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer vandaag?
 • Het weekend staat weer voor de deur Wij gaan dan
 • Wij krijgen regelmatig de vraag eet je als dietist altijd
 • In de praktijk horen wij regelmatig dat mensen in het
 • Waar bestaat jou lunch uit vandaag? Wij eten deze lekkere
 • Stamppottenweer!! Deze kou vraagt om een lekkere stamppot en lidlnederland
 • Wist je dat boerenkool ook heel lekker is in een

Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar