Het is weer de tijd van de asperges, wij zijn heel erg fan van dit ‘witte goud’ en daarom een heerlijk en makkelijk recept met gerookte zalm, ei en krieltjes.

Ingrediënten voor 2 personen

350g krieltjes in de schil

500g witte asperges

200g gerookte zalm

2 eieren

Verse bieslook

1 eetlepel olie

Peper, zout,

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de krieltjes schoon en doe ze in een ovenschaal, meng met de olie, peper en een klein beetje zout. Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil ondertussen de asperges en snijd de laatste 3 cm er af. Breng een pan water aan de kook met een scheut melk en snufje zout. Als je geen aspergepan hebt, gebruik dan een grote soeppan waar de asperges in kunnen liggen. Doe de asperges in de pan en kook ze 7 minuten en laat ze daarna nog 5 minuten nagaren in het water. Kook de eieren 6 minuten, laat ze schrikken met koud water en pel ze en snijd doormidden. Knip de bieslook fijn.

Haal de asperges voorzichtig uit de pan en wikkel er een plakje gerookte zalm om heen.

Serveer de asperges met de krieltjes en een gekookt ei en bestrooi het geheel met de bieslook.

Voor de variatie kan je de zalm ook vervangen door beenham.

Vond je het gerecht lekker? Maak dan ook eens deze risotto met asperges