Bel ons direct: 06-19181651

Makkelijke gezonde pasta met tonijn

Deze makkelijke gezonde pasta met tonijn staat binnen 30 minuten op tafel. We gebruiken volkorenpasta omdat dit veel meer vezels, vitamines en mineralen bevat dan gewone pasta. Volkorenpasta is misschien even wennen als je altijd ‘witte’ pasta gewend bent. Maar even doorzetten dan ga je hem uiteindelijk echt lekker vinden. Deze pasta is trouwens een dag erna als lunch ook nog erg lekker.

Geniet ervan.

Ingrediënten voor 2 personen

100g volkorenpasta

1 blikje tonijn op water (naturel)

2 courgettes

1 teentje knoflook

1 rode ui

3 grote tomaten of 8 kleine

½ blikje tomatenblokjes

10 blaadjes of 2 theelepels gedroogde basilicum

2 theelepels oregano

4 zongedroogde tomaatjes (op olie)

2 handje rucola

Evt. wat parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat daarna even afgedekt staan. Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn. Snijd de courgette in blokjes en zowel de verse al gedroogde tomaten in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie (van de zongedroogde tomaten) in een grote wok of braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en laat een paar minuten bakken. Voeg hierna de courgette, verse tomaten en zongedroogde tomaten toe. Laat dit ongeveer 5 minuten op hoog vuur meebakken. Voeg de kruiden en tomatenblokjes toe en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Schep hierna de tonijn en de pasta erdoor en laat nog een paar minuten staan. Schep een paar keer goed door en maak op smaak met wat peper. Verdeel de pasta over 2 borden. Garneer met de rucola en eventueel parmezaanse kaas.

Vis is een goede vervanger van vlees. Vooral vette vis is erg goed voor onze bloedvaten. Maak daarom ook eens deze lekkere pasta met zalm.

 

NIEUWS

Instagram

  • Lekkere lunch met een groentequiche en een vegetarische burger bijhellip
  • Geen tijd om uren in de keuken te staan? Wijhellip
  • Gisteren aten wij paarse spruitjes Paarse spruitjes zijn wat minderhellip
  • Jeeeh onze nieuwe levering doe effe gezond tassen zijn binnenhellip
  • Vanmorgen stond er een heerlijk ontbijt klaar voor de deelnemershellip
  • koolhydraatarme lasagne van aubergine
  • Heb je moeite om voldoende eiwitten binnen te krijgen? Probeerhellip
  • kidsproof groene pasta recept    dietist pasta groentehellip

Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar