Ingrediënten voor 2 personen:

100g zilvervliesrijst

½ witte kool of spitskool

Peen julienne (zakje of zelf raspen van 3 bospeen)

½ komkommer in reepjes zonder zaadlijst (snij de komkommer doormidden en verwijder met een lepeltjes de binnenkant)

1 kleine broccoli in kleine roosjes

1 rode ui

Teentje knoflook

1 eetlepel sojasaus

½ chilipeper heel dun gesneden (of een beetje sambal)

Voor de dressing:

2 bosuitjes (in dunne ringentjes)

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel vissaus

1 eetlepel honing

1 theelepel citroensap

1 kleine theelepel sambal

1 eetlepel pindakaas

Water

200g kipstukjes (los of rijg ze aan de stokje voor op de bbq).

2 handje ongezouten gehakte pinda’s (even roosteren in een droge koekenpan)

Een beetje kokosrasp

Deze salade maakten wij op een zomerse dag in de ochtend al klaar zodat we hem in de avond bij de kipspiesjes van de bbq konden eten.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd alle groente. Doe de peen julienne en de komkommer in een kom. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kool, ui en broccoli beetgaar. Bak de kipspiesjes in olie met de knoflook, sojasaus en peper. Maak ondertussen de dressing klaar door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Voeg water naar dikte en smaak toe. Te pittig? Voeg nog wat extra honing of sojasaus toe. Doe de rijst en roergebakken groente in de schaal met komkommer en peen. Meng alles goed door elkaar. Bewaar voor later gebruik of eet direct. Doe dressing er als laatste over en geef de kipspiesjes erbij en strooi een wat pinda’s en kokos overeen.

Omdat wij voor de dag erna nog iets over hadden, hebben we die als lunch gegeten met avocado en cashewnoten (zie foto). Heerlijk!