Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf je crackers te maken? Wij laten je zien hoe je deze heerlijke voedzame crackers maakt. Lekker met een laagje pindakaas met plakjes komkommer, hummus of een plakje kaas!

Check het filmpje van voedzame crackers

Hier de ingrediënten en bereidingswijze nog even uitgeschreven:

3 eetlepels pompoenpitten

3 eetlepels zonnebloempitten

3 eetlepels lijnzaad

7 eetlepels sesamzaad

6 eetlepels havermout

170 g volkoren- of speltmeel

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel (gejodeerd) zout

2 eetlepels kokosolie (evt. andere olie mag ook)

125 ml warm water

Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten in een kom en voeg al roerend beetje bij beetje 125ml water toe. Rol met een deegroller het deeg uit tot een dunne en rechthoekige vorm. Vooral niet te dik, want dan worden ze vrij hard.

Snijd met een mes het deeg in langwerpige rechthoeken (ter grootte van een standaard cracker). Het deeg mag gewoon tegen elkaar aan zitten.

Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers ongeveer 45 minuten en laat ze vervolgens goed afkoelen.

De crackers kun je prima een week bewaren in een goed afgesloten voorraadblik.