Ingrediënten per persoon:
100g snelkookrijst
1 eetlepel olie
100g tartaar of gehakt (of met stukjes kipfilet is ook lekker!)
100g fijngesneden spitskool, witte kool of chinese kool
1 ui, fijngesneden
1 tentje knoflook, fijngeperst
2 theelepels satékruiden
3 eetlepels ketjap manis
½ theelepel sambal (mag je ook weglaten)
1 grote eetlepel pindakaas
1 handje pinda’s
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de olie in een wokpan en roerbak hierin het gehakt of tartaar. Voeg de spitskool, ui, knoflook toe en bak die 5 minuten. Voeg de satékruiden, ketjap, sambal toe en bak even mee. Voeg vervolgens de pindakaas toe en roerbak het geheel goed door. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met een handje (gehakte) pinda’s.

Voedingswaarde: 814kcal, 49g vet, 43g eiwit, 45g koolhydraten