Onderstaande recepten bevatten een aantal dezelfde ingrediënten (wraps, avocado, spinazie, komkommer), maar allemaal op een andere manier bereid. Handig als je alleen bent of om te voorkomen dat je ‘restjes’ weg moet gooien en zo hoef je dus niet 3 dagen achter elkaar hetzelfde te eten!

Wrap met tonijnsalade
Per persoon:
½ blikje tonijn
½ zakje slamelange of rucola
7 kleine (cherry)tomaatjes
½ komkommer
½ avocado
5 olijven
3 zongedroogde tomaten
Geraspte kaas of kaasvlokken
1 grote eetlepel kwark of zuivelspread
2 (meergranen)wrap
Laat de tonijn uitlekken. Snijd de tomaatjes doormidden, snijd de komkommer doormidden, hol de komkommer met een klein lepeltje uit en snijd de komkommer (zonder het vruchtvlees) halve maantje. Snijd e zongedroogde tomaten in stukjes. Meng al deze ingrediënten samen met de sla, tonijn en olijven in een grote kom, strooi de geraspte kaas erover.
Haal de avocado uit de schil en prak deze goed fijn. Meng met de kwark zodat het een smeerbaar geheel wordt. Breng op smaak met wat peper en zout.
Warm de wraps even op in een koekenpan. Besmeer de wraps met een flinke laag avocadospread en schep de tonijnsalade erop en klap de wraps dubbel.

Voedingswaarde: 393 kcal, 18g vet, 21g eiwit, 32g koolhydraten

Wraps met dip
Per persoon (serveer je het als hapje dan is dit ook genoeg om te delen)
2 (meergranen)wraps (middelmaat)
½ avocado
chillipeper
2 handjes verse spinazie
50g zachte geitenkaas
1 eetlepel kwark of zuivelspread
10 cherrytomaatjes
Snijd de wraps in punten (ongeveer 6 per wrap). Leg deze even onder de gril tot ze verkleurd zijn en wat harder geworden. Let op dat ze niet verbranden!
Prak de avocado fijn en meng met de kwark of zuivelspread, breng op smaak met chilipeper en doe de avocadospread in een klein bakje. Was de spinazie en hak deze fijn. Vermeng de spinazie met de geitenkaas en breng op smaak met peper (en een klein beetje zout). Is de spinaziespread te dik voeg er dan wat kwark aan toe. Doe deze spread ook in een bakje.
Serveer de stukken wraps met de spreads om lekker in te dippen en leg de cherrytomaatjes ernaast voor de (extra groente).
Dit kan je prima als maaltijd eten (eventueel nog een salade erbij maken), maar is ook leuk om als hapje bij de borrel te serveren. Een andere lekkere dip is hummus. Hierover binnenkort meer.

Voedingswaarde: 534 kcal, 32g vet, 18g eiwit, 39g koolhydraten

Wrappannenkoeken met spinazie en geitenkaas
Per persoon:
2 (meergranen) wraps (middelmaat)
300g verse spinazie
2 handjes rozijnen
50g zachte geitenkaas
Eventueel een beetje kookroom
Handje pijnboompitten
Peper
1 teentje knoflook
1 kleine ui
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hier even de ui en knoflook in. Rooster ondertussen de pijnboompitten. Voeg daarna de spinazie in gedeelten toe aan de ui en knoflook totdat deze helemaal is geslonken. Gooi het geheel eventueel nog even over in een vergiet om het vocht kwijt te raken. Voeg daarna de rozijnen en 2/3 deel van de geitenkaas en de pijnboompitten toe. Meng dit even goed met elkaar en maak op smaak met wat peper. Schep het spinaziemengsel in het midden van de wraps en verdeel de laatste geitenkaas erover. Rol de wrap op en eet ze als een pannenkoek!

Voedingswaarde: 772 kcal, 36g vet, 33g eiwit, 74g koolhydraten